WIFI Problemen: Begin hier!

Als je problemen hebt met het koppelen van je telefoon aan je grill, begin dan hier. We hebben ontdekt dat veel WiFire-connectiviteits- en koppelingsproblemen het gevolg zijn van een aantal eenvoudig op te lossen thuisnetwerkinstellingen.

Onthoud dat Traeger WiFire-grills, zoals de meeste slimme apparaten die thuis zijn aangesloten alleen 2,4GHz-netwerken kunnen gebruiken omdat deze een beter bereik hebben en beter door muren en obstakels kunnen gaan dan 5GHz-netwerken.

** LET OP: NA ELKE VERBINDINGSPOGING DE GRILL ALTIJD UIT- EN INSCHAKELEN **

CONTROLES VOOR GRILL- EN NETWERKINSTELLINGEN

Probeert u via Bluetooth verbinding te maken met de grill?

Probeert u rechtstreeks verbinding te maken met de barbecue via het wifi-netwerk van uw telefoon? (De grill staat weergeven als "TRAEGER-XXXX" in het wifi-netwerkmenu van je telefoon).

Traeger WiFire-grills maken verbinding met internet via uw wifi-thuisnetwerk en het hele proces verloopt via de app. U hoeft er geen verbinding mee te maken zoals u gewend bent via meerdere menu's voor telefooninstellingen.

Bekijk deze video om te zien hoe het verbindingsproces werkt: How to Pair Your WiFIRE® Grill with iOS / Android | Traeger Grills

Heeft u een account aangemaakt en beschikt u over de juiste inloggegevens?

Netwerkaanmeldingsgegevens zijn gemakkelijk verkeerd in te typen op een telefoon. Zorg ervoor dat u uw netwerknaam en wachtwoord exact heeft ingevoerd.

Als je het nog steeds niet kunt krijgen, gebruik dan de functie "Wachtwoord vergeten" via de app of op traegergrills.com

GRILL SETUP EN LOCATIE IN DE TUIN

Is de netwerknaam voor het koppelen van de grill zichtbaar in het WiFi-netwerkmenu van de telefoon?

Controleer of de grill niet al is verbonden met een WiFi-netwerk (MENU> WIFI-INFORMATIE)

• Kijk in het WiFi-netwerkmenu van je telefoon (meestal in INSTELLINGEN) of "TRAEGER-XXXX" aanwezig is (XXXX kan elke combinatie van cijfers en letters zijn. Indien aanwezig in het netwerkmenu werkt de wifi-module van de grill en is het probleem waarschijnlijker om bij het thuisnetwerk te zijn.

Wat is de afstand tussen de grill en router?

De grill moet zo dicht mogelijk zijn, maar binnen 10m wordt als acceptabel beschouwd.

Staat de grill naar de wifi-netwerkrouter gericht?

De controller moet naar de router gericht zijn voor de beste signaalontvangst. Als u een Timberline heeft zorg er dan voor dat de extra WIFI-antenne onder de hopper is geïnstalleerd.

Hoeveel muren of andere obstakels kunnen het wifi-signaal verstoren?

Metselwerk en stalen bouwmaterialen zullen de signaalsterkte aanzienlijk verminderen net als wanneer een router in een kelder of achter leidingen/draden staat.

Als er geen manier is om de router dichter bij de grill te plaatsen overweeg dan om te investeren in een netwerkbooster of -extender.

Gebruikt u de QR-code onder het deksel van de trechter? Is de controller ooit gewijzigd?

Als de controller is gewijzigd en de klant probeert de QR-codesticker te gebruiken die oorspronkelijk op de hopper is geïnstalleerd, zoekt de app naar de verkeerde UUID / controller-info

THUIS WIFI-NETWERKINSTELLING EN CONFIGURATIEDETAILS

Zijn er zowel 5 GHz- als 2,4 GHz-netwerkbanden ingesteld?

Zijn er 2,4 GHz- en 5 GHz-netwerken met dezelfde naam?

• Zoals de meeste slimme apparaten voor thuisgebruik kunnen Traeger WiFire-grills alleen verbinding maken met 2,4 GHz-netwerken omdat dat een sterkere verbinding biedt over grotere afstanden dan de snellere 5 GHz-band. De WiFi-module op de barbecue kan zelfs geen 5GHz-netwerken "zien". Om een vlotte eerste koppeling met uw grill te garanderen, moet u ervoor zorgen dat:
  • Uw telefoon is verbonden met een 2,4 GHz-netwerk. Voor het eerste koppelingsproces moet uw telefoon zich op hetzelfde netwerk bevinden als waarop u uw grill wilt gebruiken, en 5GHz-netwerken worden niet opgemerkt.
  • Als je zowel 2,4 GHz als 5 GHz netwerkopties hebt, zorg er dan voor dat ze niet dezelfde naam hebben. Dit kan leiden tot frustrerende en inconsistente koppelingsproblemen.
  • Als u de 2,4 GHz- en 5 GHz-netwerken niet kunt scheiden, is het misschien een betere oplossing om een goedkope speciale 2,4 GHz-router voor uw barbecue (en andere slimme apparaten voor thuisgebruik) aan te schaffen.

Als u niet zeker weet welke banden uw netwerk gebruikt of als u niet zeker weet hoe u het moet instellen, neem dan contact op met uw internetprovider.

Schakelt uw telefoon naar welk netwerk hij is verbonden voordat het koppelingsproces is voltooid?

• Probeert uw telefoon consequent verbinding te maken met het WiFi-netwerk (TRAEGER-XXXX) van de grill?

Het "TRAEGER-XXXX" -netwerk is de naam die de grill uitzendt wanneer deze niet is verbonden en klaar is om te koppelen. Standaard maken moderne smartphones automatisch verbinding met het netwerk met het sterkste signaal.

Als uw telefoon denkt dat uw grill het sterkste signaal afgeeft, kan het zijn dat hij naar dat netwerk blijft overschakelen voordat u het koppelingsproces voltooit.

Om te voorkomen dat uw telefoon automatisch van netwerk wisselt, gaat u naar het WiFi-netwerkmenu en schakelt u automatisch verbinding maken met netwerken uit of schakelt u Auto-Join uit voor het netwerk waarmee het blijft proberen verbinding te maken.

Als het probleem niet is opgelost door Auto-Join uit te schakelen. Ga naar uw telefooninstellingen en laat uw telefoon het "Traeger-XXXX" -netwerk vergeten.

Heeft u verbeterde of aanvullende beveiligingsmaatregelen op uw thuisnetwerk ingesteld?

• Extra firewall?
  • Transparante proxy?
  • VPN wordt gebruikt op het apparaat?
  • Geen DHCP-server gebruikt op het netwerk?
  • 802.1X authenticatie ingeschakeld op netwerk?

Eventuele aanvullende netwerkbeveiligingsmaatregelen zullen voorkomen dat het koppelingsproces tussen grill en telefoon wordt voltooid.

Zorg ervoor dat de grill op de witte lijst staat of overweeg te investeren in een speciale goedkope router voor de grill.