Eerste keer gebruiken inbranden (seasonen)

Voordat u het eerste gerecht in uw nieuwe Traeger kookt moet u de grill inbranden (seasonen). Dit eenvoudige, eenmalige eerste bakproces zorgt ervoor dat u het meeste uit uw Traeger Wood Pellet Grill haalt.

Wat betekent inbranden (of soms "seasonen" genoemd) en waarom is dit belangrijk?

Dit betekent dat u de grill voor een bepaalde tijd op een hoge temperatuur zet en dit is om eventuele restoliën smering van de fabricage weg te branden.

OPMERKING: het is normaal dat er een geur ontstaat bij het verbranden van deze oliën / smeermiddelen

OPMERKING OVER TIJDSFRAME:

Voor D2-grills duurt het normaal gesproken ongeveer 1 uur en 30 minuten van het opstarten tot het uitschakelen van het volledige "season"-proces.

1. Sluit de grill aan op een stopcontact en zet hem aan met de schakelaar aan de achterkant van de grill.
  2. Voeg Traeger pellets toe in de pellet hopper (pellet inlaad bak).
  3. Prime het wormwiel met pellets.
  4. Draai de draaiknop op de controller naar "Select Auger" en kies vervolgens "Prime Auger"
  5. Zodra de pellets in de vuurpot beginnen te vallen selecteert u "Done" om de vijzel uit te schakelen
  6. Draai de selectieknop rechtsom naar 175 graden Celsius en druk op de dial-in
  7. Druk op de "IGNITE"-knop aan de voorkant van de controller, sluit het deksel en laat 20 minuten draaien als de temperatuur 175 graden Celsius bereikt
  8. Stel na 20 minuten de temperatuur in op 235 graden Celsius.
  9. Wanneer de temperatuur 235 graden Celsius bereikt laat je de grill nog 30 minuten draaien
  10. Schakel na 30 minuten de grill uit door drie seconden op de selectieknop op een Pro Series Grill te drukken.
    1. Voor een Ironwood of Timberline houdt u de Standby-knop drie seconden ingedrukt om de uitschakelcyclus te starten.
  11.  Zodra de shutdown cyclus is voltooid (kan tot 30 minuten duren), is het inbranden van uw grill voltooid en bent u klaar om te beginnen met koken!